Alle reiser starter med et mål

Det er kun fantasien som setter grenser når du drømmer. Det er det som gjør drømmer så herlige

Jeg har lest så mange av disse såkalte «inspirational quotes» som påstår av alle reiser starter med en drøm. Jeg er forsåvidt enig i det, men jeg synes det er noe som mangler.

Jeg er en drømmer. I løpet av en uke kan jeg lett se for meg at jeg tar med meg unger og pikkpakk og flytter til USA for et år. Jeg kan også drømme om et liv i hjembygda mi, som mangemillionær med en sveitservilla i byens beste strøk, som top of the line fiolinist (til tross for at jeg ikke har tatt i fiolinen på 16 år….) eller andre, i overkant ambisiøse drømmer.

Det er (heldigvis) ikke alle disse drømmene som blir noe annet enn det de er, nemlig dagdrømmer.

Det som kickstarter mine reiser, uansett om det er en utdannelse, personlig utvikling eller annet som er viktig for meg og mitt liv, er at jeg har setter meg et mål. Et mål inneholder en drøm, men det er også noe mer. Det er mer konkret og spesifikt, noe jeg ser for meg der borte i fremtiden en plass. Det er også mer forpliktende. Mens en drøm er noe jeg leker med, noe som fremkaller en følelse av lykke eller lengsel, men som jeg putter ned i skuffen når jeg er ferdig, så er et mål noe jeg jobber aktivt mot.

Et mål er hovedingrediensen i enhver plan. Det er som gjæren i bolledeigen, drivstoffet i bilen eller sjokoladen på lørdagskvelden- nemlig helt avgjørende for at å drive deg videre fra der du er nå til dit du vil. Med andre ord så er det få ting som er viktigere for å komme fra nå til dit du vil.

Et mål er noe du jobber mot- steg for steg, trinn for trinn helt frem til målet er nådd.

Men hva er det som gjør at en drøm forblir en drøm mens en annen blir et mål?

Når jeg studerte, så fikk jeg praksisplass i PP-tjenesten i Stavanger. Etter å ha gått i fotsporene til PP-rådgiveren i to dager så hadde jeg bestemt meg. Jeg skulle jobbe i PPT! Det tok meg i overkant av fem år, men i 2018 nådde jeg målet.

Jeg kunne fortsatt og drømme, men drømmen ble til et mål det sekundet jeg forpliktet meg til det. Jeg bestemte meg, jeg tok action , og DET er det som gjør forskjellen mellom en drøm og et mål.

Å sette i gang med et prosjekt, enten det er fagbrevet, oppussing, å komme i form eller hva det nå skulle være, er krevende. Det er lettere å legge seg på sofaen når kvelden kommer, ungene er i seng og egentiden står for tur.

Det er ditt valg, gå for det som er behagelig og gir deg det du vil ha akkurat der og da, eller sette deg målet og ta de stegene du må ta for å gjøre drømmen til noe mer enn en bare en dagdrøm.

Vi snakkes 🙂

PS. Jeg har ryddet kalenderen min for den neste uken, og hvis du lurer på noe eller trenger litt hjelp for å komme i gang med fagbrevet ditt, så kan du booke en samtale her. Samtalen er helt selvfølgelig gratis!

Hva tenker du på?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: