Barne- og ungdomsarbeider som voksen? Klart det!

Barne-og ungdomsarbeider som voksen er enklere enn det du kanskje tror. Mange er skeptisk til å ta utdannelse når de er voksne. De tror det blir veldig dyrt og at de må ta seg fri fra jobben. Mange tror også at de ikke kommer til å klare det, at de ikke er flinke nok. Hodet blir fylt med så mange tanker som sier at «dette kommer ikke til å gå», og så gir de opp før de har prøvd.

Barne- og ungdomsarbeider som voksen

Du kan selvfølgelig det!

Barne- og ungdomsarbeider som voksen? Du kan selvfølgelig det. Det er faktisk ikke så vanskelig som du kanskje tror. Når du har fem års erfaring med barn, så er det kun en eksamen og fagprøven som står mellom deg og fagbrevet.

Eksamen setter en effektiv stopper for mange. Bare tanken på å ta en teoretisk eksamen, kjører skuldrene opp til ørene og blodtrykket til himmels. Tror du meg hvis jeg sier at det ikke er noe å bekymre seg for? Antageligvis ikke 😅

Det er helt greit. Jeg forstår at det er skummelt. Veldig mange ufaglærte har ikke hatt en eksamen siden de gikk på videregående skole, noen ikke siden ungdomsskolen. Det er lett å lage deg et bilde av at det er verre enn det egentlig er.

En innsidehemmelighet om eksamen

En av tingene som mange er redd for, er at de ikke skal huske noe av pensum. Vil du vite en hemmelighet? Du trenger ikke å huske noe som helst. Du har nemlig lov til å ta med deg dine egne notater. Alle hjelpemidler er lov når du tar eksamen. Det du skal prøves i er nemlig ikke hvor godt du husker pensum.

Når du tar eksamen, skal du vise at du forstår faget godt nok til å være en fagarbeider.

Og det tar oss rett inn i neste store frykt hos veldig, veldig mange. Hva om jeg ikke er god nok? Vel, la meg forsøke å gni det skikkelig inn hos deg:

Du kan allerede alt du trenger for å bli barne-og ungdomsarbeider som voksen. Det har du lært deg gjennom å jobbe med barn- det er jo den beste måten å lære på! Cluet er å ta det du kan gjennom erfaringen din og sette det sammen med teorikunnskapen. Klarer du å koble disse to, så har du bestått eksamen uten problem.

Lær pensum slik du vil

Du kan lære pensum på mange måter- enten på et fysisk kurs/skole, på nettkurs eller på egenhånd. Her er det helt opp til deg hvordan du lærer best, og alle alternativene har sine fordeler og ulemper.

Går du på kurs, enten fysisk eller på nettet, har du fordelen av å få veiledning av en lærer. Det er ofte lettere å lære på den måten. Du følger da et opplegg som er laget slik at det sørger for at du lærer det du skal. Ulempen er at det ofte koster en del penger. Heldigvis finnes det økonomiske støtteordninger, og det kan du lese om her.

Det er ikke alltid kurs koster en skjorte og en arm….

Det finnes unntak også her. Hos meg betaler studentene kun for den tiden de bruker kurset. Når du ikke trenger kurset mer, så melder du deg bare av. Etter jeg vet, så er jeg den eneste som tilbyr en slik løsning. Du kan lese mer om kurset mitt her.

I tillegg er Pednettakademiet stolt samarbeidspartner med Fagforbundet. Det betyr at du som medlem kan få kurset til halv pris! Det er mye verdi for mindre enn en tyggispakke til dagen!

Gjør du det på egenhånd, så kan du kjøpe pensumbøker og lese for deg selv. Du kan også bruke ressurser på NDLA.no. De er helt gratis. Du kan risikere at du utsetter å lese, slik at du aldri kommer i mål.

Uansett hva du velger, så håper jeg at du uansett tar steget og blir barne- og ungdomsarbeider. Utdannelse er noe du aldri kommer til å angre på.

Vi snakkes 🙂

Hva tenker du på?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: