En himmel full av stjerner…

Dette er ikke en politisk blogg. Det er ikke en side der du kan lese side opp og side ned om viktige, filosofiske spørsmål eller diskutere siste sprell fra Regjeringen.

Idag kan jeg likevel ikke tie. Igjen viser verden at vi som jobber med barn, har et enormt ansvar for den yngste generasjonen.

Den siste tiden har vi vært vitne til at USA har bikket fullstendig over kanten. Vi har sett videoer av politibiler med kufangere som brøyter seg gjennom folkemengder, en president som bomber fredelige demonstranter med tåregass for å kunne ha en photoshoot foran kirka, og et land så stort som et kontinent gå i oppløsning.

Årsaken? En oppfatning av at noen mennesker er mer verdt enn andre på grunn av fargen de har på huden.

RASISME ER LÆRT, IKKE MEDFØDT!

Jeg vet ikke med deg, men når jeg ser på Jacob og Amad som sitter skulder ved skulder i legokassen, så har jeg alvorlige vansker med å forstå hvordan noen kan si at Jacob er smartere, bedre, flinkere og mer verdt enn Amad, enkelt og greit fordi han har lys hud.

Rasisme er ikke noe som kommer naturlig for barn. Julie, min yngste, går sisteåret i barnehagen. For henne er mørk hud like selvsagt som lys hud. Verdien måles i hvor kule de er å leke med, ikke hvor mye pigmenter huden inneholder.

DETTE er det vi i barnehagen skal støtte opp om! Vi er VIKTIGE i kampen mot rasisme! Det er klart at foreldre, familie, venner og omgangskrets spiller en stor rolle, men det gjør DU også!

Rasisme er et tillært holdningsproblem. Den innsatsen som du gjør for å lære ungene om vennskap, mangfold og om å behandle alle med respekt, er med på å lære barna holdningene som dreper rasisme. Hver gang du tar åpner armer og fang for Aisha og Said med like mye kjærlighet som for Stine og Marius, så gjør du veien til en rasismefri verden bare *litt* kortere

Du kan ikke fjerne rasisme alene. Det kan ikke jeg heller. Men du kan gjøre litt, og jeg kan gjøre litt. Hvis vi alle gjør litt, kanskje vi kan overlate verden litt bedre, vennligere og mer rettferdig enn det den er nå.

Klarer vi det, har vi gjort noe riktig!

Vi snakkes!

Hva tenker du på?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: