Fagbrev som barne- og ungdomsarbeider betyr muligheter

Fagbrev som barne- og ungdomsarbeider betyr muligheter. Som barne- og ungdomsarbeider får du flere muligheter i arbeidsmarkedet, høyere lønn og bedre kompetanse i jobben din. Starter du på fagbrev som barne- og ungdomsarbeider nå, så kan du være ferdig med teoridelen før jul! 27.7 går startskuddet for en ny runde med påmelding til teorikurset, og du er hjertelig velkommen til å bli med!

Jeg har en venninne som har jobbet som pedagogisk medarbeider i en barnehage i mange år. På grunn av flere ting så fullførte hun aldri videregående.

Venninna mi giftet seg når hun var veldig ung, og ikke lenge etter fikk hun en liten gutt. Da ble det hvert fall uaktuelt å ta opp fag fra videregående for å få studiekompetanse. Derfor fortsatte hun bare å jobbe som pedagogisk medarbeider. Ektemannen tjente godt, og selv om hennes lønn ikke var så stor så klarte de seg godt.

Dessverre endte ekteskapet etter bare noen få år, og venninnen min sto på bar bakke. En lønning som ufaglært gikk greit når hun var gift, men Stavanger er en dyr by og det var hardt å få økonomien til å gå rundt. Det var heller ikke spesielt enkelt for venninna mi å få seg en bedre betalt jobb når hun ikke hadde en utdannelse.

agbrev som barne- og ungdomsarbeider betyr muligheter. Som får du flere muligheter i arbeidsmarkedet, du får høyere lønn og bedre kompetanse
Arbeid i barnehage er verdens kjekkeste jobb, men lønna er ikke noe å skryte av! Foto: Shutterstock
Muligheter åpner seg

På avdelingen som venninna mi jobbet, var det en pedagogisk leder som ikke fungerte så godt. Hun var ikke en spesielt god leder, og det var høyt sykefravær og mye gjennomtrekk blant de ansatte på avdelingen.

En dag fikk venninna mi beskjed om at pedagogisk leder var sykemeldt, og det ville vare lenge. Hun fikk også spørsmål om hun kunne tenke seg å ta ansvaret som ped.leder i perioden.

Etter en tid ble det klart at ped.lederen ikke kom tilbake fra sykemeldingen. Venninna mi ville gjerne fortsette med ped.lederansvar, men uten en utdannelse var det veldig begrenset hvilke muligheter hun hadde.

Det var da hun tok valget. Fordi hun hadde mer enn fem års erfaring, kunne hun bli praksiskandidat. Dermed slapp hun å ta opp de realfagene hun manglet på videregående. Hun meldte seg på eksamen som privatist, og meldte seg på et teorikurs.

Fem måneder senere sto hun med en bestått tverrfaglig eksamen, og mindre enn ett år etter at hun startet på reisen, hadde hun bestått fagprøven som barne- og ungdomsarbeider.

Gjennom fagskole og fagforening så endte hun opp med å ta videre utdanning. Hun sluttet i barnehage, og jobber nå som leder på en SFO.

Når jeg spør henne om hva fagbrevet har betydd for henne, så sier hun selv at fagbrev som barne- og ungdomsarbeider betyr kompetanse og trygghet på at hun gjør en god jobb. Det betyr at hun har større sjanse på arbeidsmarkedet. Ikke minst så får hun betraktelig mye mer betalt som SFO-leder enn som ufaglært.

Putt inn litt innsats, få lønn for strevet for alltid!

Så enkelt kan det altså gjøres! Det krever en innsats for en liten periode, men du får lønn for strevet hver eneste dag for resten av ditt liv.

Du kan starte på veien til fagbrevet allerede NÅ. Du kan nemlig slenge deg med Bli barne- og ungdomsarbeider– nettkurset som drar deg gjennom teorien du må kunne for å bestå eksamen med glans. Les mer her

Er du medlem av Fagforbundet? Da får du halv pris, og betaler kun 249 kr i måneden! Du betaler kun for den tiden du faktisk er på kurs, og når du er ferdig så melder du deg av. Vi synes nemlig at du ikke skal betale mer enn du må for fagbrevet!

Spørsmål? Trykk på messenger-ikonet nederst på sida og fyr løs 🙂

Vi snakkes!

Hva tenker du på?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: