Hvor mye tjener helsefagarbeidere– la oss snakke litt tall! Du er gjerne ikke så opptatt av hva du tjener. Det er mange som jobber i helse- og omsorg som synes at det ikke er så viktig. Og la oss være helt ærlig- vi jobber ikke med mennesker for å bli rike! Likevel så er det viktig å vite noe om dette.
Er det verdt det?
Det er jo millionkroners spørsmålet. Er det verdt det å gå for fagbrevet? Svaret er jo selvfølgelig ja. Det er verdt å ta fagbrevet uansett hvor mye det utgjør på lønnslippen.
Når det er sagt; beløpet som tikker inn på konto hver måned er viktig! Og faktum er at de aller, aller fleste som tar fagbrev går betydelig opp i lønn. De aller fleste kommuner har en ordning som gjør at lønna stiger sammen med kompetansenivået. Noen steder er det nok å vise dokumentasjon på at du har fullført fagbrevet til din leder, så går resten av seg selv. I andre kommuner må du søke om å få godskrevet fagbrevet slik at du stiger i lønn.
Dessverre er det noen arbeidsplasser som ikke gir økt lønn når du har tatt fagbrevet. Med andre ord; du må sjekke med din arbeidsplass hvordan retningslinjene deres er.

Hvor mye tjener helsefagarbeidere?
Alle som er ansatt i helse- og omsorg følger en lønnstabell. Jo lengre du jobber, dess mer ansiennitet får du. Jo høyere ansiennitet du har, dess mer får du i grunnlønn.

Når du har tatt fagbrevet så går du opp ca 50 000 kr i lønn. Det er mye penger! Er du en assistent med 10 års erfaring, har du krav på å tjene minst 379 600 i året. Det tilsvarer 31633 kr i måneden før skatt. Blir du helsefagarbeider kan du gå opp til 434 100 kr i året. Det tilsvarer 36 175 kr i måneden.
Du stiger altså 5000 kr i måneden før skatt. Jeg vet ikke med deg, men jeg hadde ikke blitt lei meg hadde lønnslippen blitt 5000 kr tjukkere hver måned. Så er du klar til å ta spranget? Du kan lese mer om vårt Bli Helsefagarbeider nettkurs her
Hvis du vil lese mer om lønn så kan du lese på Delta eller Fagforbundet sine sider.
Vi snakkes!