Når kurset du sikler etter, koster sjela, skjorta og en arm

En gang i blant så ramler jeg over det PERFEKTE kurset for meg. Kurset med stor K som jeg har ønsket meg lenge. Det passer som hånd i hanske i hverdagen og fremtidsplanene mine, og handler om akkurat det som fyrer meg opp. 

Jeg gjør meg klar for å melde meg på, før jeg plutselig ser prisen for herligheten. Antall nuller i summen er nok til å få meg til å dra i nødbremsa og rømme ut fra påmeldingssida fortere enn svint.

Høres det kjent ut? 

Kurs og utdanninger som ikke er en del av den offentlige utdanningssektoren kan koste fryktelig mye penger. Noen er relativt «billige» til et par tusenlapper. Jeg sier billig fordi det er lite penger sammenliknet med de dyreste utdanningskursene som kan koste flere hundretusen kroner. 

Men til og med de billige kan være dyre nok til at vi pent må si «takk for tilbudet, men nei takk».

Økonomien i skole og barnehage er ikke sprek, og ofte blir pedagogene prioritert når kurspotten skal deles ut. Det er ofte ikke noe igjen til kursing for pedagogiske medarbeidere.

Fagbrevet er en utdannelse, og hvis du skal melde deg på et eksamensforberedende kurs for å bli barne- og ungdomsarbeider, så må du som oftest betale det av egen lomme.

Heldigvis er det hjelp å få slik at du kan ta fagbrevet uten å ruinere deg helt.

Lånekassen er Norges egen studentbank. Her kan de som studerer eller tar kurs få studielån og/eller stipend. Når du er praksiskandidat så kan du få støtte til å betale kursavgift, eksamensavgift, fagprøve og pensum.

Noe av pengene må du betale tilbake, men når du har bestått eksamen så gjør Lånekassen en stor del av studielånet om til stipend. Det er med andre ord penger du får gratis for å ta fagbrevet. 

OBS! For at du skal kunne få støtte fra Lånekassen, så må den du tar kurs hos være godkjent. Det er lurt å undersøke før du melder deg på.

Vil du lese mer om stipend og Lånekassen? Du finner alt du trenger å vite her

Stipend fra Fagforbundet eller Delta. Altså, å være fagorganisert er utrolig viktig (med hilsen denne tidligere tillitsvalgte for Utdanningsforbundet), så er du ikke det så bør du bli det. Det er nemlig ikke bare støtte ved utfordringer på arbeidsplassen eller i lønnsforhandlinger som er fordelene ved å være fagorganisert.

Du kan få dekket opp til 50% av kostnadene dine når du melder deg på kurs. Dette får du utbetalt som stipend når du kan vise kvitteringen for det du har betalt. 

OBS! For å ha rett på stipend, så må du ha vært medlem i seks måneder.

Er ikke noen av disse for deg? Da har jeg dette hete tipset til deg: Ta kontakt med personen/firmaet som du vil gå på kurs hos, det er veldig ofte mulig å få til en betalingsavtale som er sabla god for deg!

Medlem i Fagforbundet? Da kan du lese mer om Fagforbundets stipendordning her

Det viktigste er at du ikke lar økonomi stoppe deg fra å ta fagbrevet. Det er jo ikke vits når det finnes løsninger.

Vi snakkes 🙂

2 kommentarer om “Når kurset du sikler etter, koster sjela, skjorta og en arm

Hva tenker du på?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: