Om champiskorker i taket og stolte kursledere

Tverrfaglig eksamen er overstått for dette semesteret. Det blir full fest i stua hver gang jeg får melding om at en av studentene mine har bestått eksamen. Du kunne nesten trodd at det var jeg som besto!

Tverrfaglig eksamen er overstått for  semesteret
Høy champisføring i godstolen min for tiden

Jeg bare elsker det! Rett etter nyttår i år hørte jeg gledeshylene fra studentene nesten helt inn i godstolen min. Det varmer på en helt egen plass i hjertet mitt.

Jeg er lettrørt av natur. Det skal ikke så fryktelig mye til før jeg blir rørt til tårer. Faktisk er det den avgjørende grunnen til at jeg ikke kan holde taler. Det er nemlig ganske flaut å bli rørt til tårer av mine egne ord…. Jeg kunne likevel aldri forutsett hvor stolt og jublende jeg ble av de første gledesmeldingene som tikket inn på mobilen.

Det er litt spesielt dette som jeg driver med. Jeg hjelper ufaglærte over hele landet med å få fagbrevet, men jeg har aldri møtt noen av dem. Jeg har faktisk aldri snakka med dem, utenom via melding eller på Facebook. Likevel føler jeg meg som en stolt mamma som ser arvingen vandre ned mot rektor for å ta i mot vitnemålet.

Idag fikk jeg på ny en gledesmelding fra ei som har tatt Bli barne- og ungdomsarbeider nå i vinter. Hun fikk nettopp vite at hun hadde bestått. Jeg ble igjen overraska over hvor sterkt jeg føler for denne flotte gjengen min.

Jeg ble sittende og fundere litt over dette.

Hvorfor føler jeg så sterkt for noen jeg aldri har møtt?

Det gikk ufattelig mye tid ned i å lage Bli barne- og ungdomsarbeider. Det hadde jeg aldri orka om det ikke betydde noe. Når en student består eksamen, betyr det at kurset mitt funker. Da blir jeg veldig stolt av meg selv. Tenk at jeg har laget noe som betyr mye for noen andre!

Jeg vet at et fagbrev kan forandre et liv, og det er stort å få ta del i det. Misforstå meg rett. Æren for å ha bestått eksamen tilhører studenten. Det er hun som har gjort jobben, holdt fokus og stått i det over målstreken. Men jeg har fått lov til å være en del av dette. Jeg har stått på sidelinja og heiet. Jeg har gitt henne gode råd og dyttet henne videre når det har vært tungt. Gjennom å være en del av veien frem til bestått eksamen, har jeg fått påvirke et liv.

Det er jammen ikke rart at jeg elsker jobben min🥰

Jeg digger jobben min!

Når det er sagt, så er det ingen krise om du ikke står på eksamen første gang. Det er mange som stryker. Jeg strøyk med glans på den ene eksamenen min. Det viste seg å være en opplevelse jeg lærte mye av, noe jeg beskrev her på bloggen.

Det kjekkeste er jo å komme på eksamen og vite at «dette fikser jeg lett!». Følger du eksamenstipsene mine (som du finner her), så blir du så klar som du kan bli.

Hva tenker du på?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: