Tiden er hva vi gjør den til

Det finnes en million gode grunner til å sette i gang med fagbrevet, og ingen gode grunner til å la være. Likevel er det fryktelig mange assistenter som aldri får seg til å ta steget. Hvorfor det?

Når jeg har spurt mine studenter om hva som har stoppet dem alle disse årene så er det noen ting som går igjen.


JEG HAR IKKE TID

Dette er vel det jeg hører oftest, og det er ingen tvil om at vi har det travelt. Innimellom lange arbeidsdager, unger som skal på fritidsaktiviteter, lekser som skal følges opp, middagslaging, husarbeid og mye mer, så er det ikke så mye tid igjen av dagen….tror vi….

Det er travelt å balansere jobb, familie og egentid

Dette er min største unnskyldning for å slippe unna ting jeg egentlig ikke har lyst til å gjøre. Jeg ville undersøke om jeg faktisk hadde det så travelt som jeg ville ha det til. Konklusjonen? Jepp, jeg har det travelt. Men du skulle bare visst hvor mye tid som faktisk går til andre ting som jeg ikke tenker på. Et eksempel er all den tiden som brukes til telefon, Netflix og andre skjermrelaterte aktiviteter.

Målet mitt er ikke at du skal presse inn noe i hvert eneste ledige minutt i løpet av dagen din. Poenget er at du har tid til det du prioriterer. Hvis du velger å prioritere andre ting, så velger du den kortvarige gleden. Ingenting galt i det, men da velger du bort fagbrevet.

Om du prioriterer fagbrevet, så innebærer det å kanskje velge bort et par timer i uka med noe du liker å bruke tiden din på. Det kan føles litt kjipt, men husk at det er en investering som du gjør i en begrenset periode.

Tid er også noe vi investerer, akkurat slik som penger

Det du får igjen av investeringen er så verdt det! Større sjanse for å få fast jobb, høyere lønn, anerkjennelse og dokumentasjon på alt du kan, mange muligheter for videre utdannelse eller den jobben du har sikla på…

Men dette kommer ikke av seg selv. Du må investere tiden du har tilgjengelig i deg selv.

Hva er dine tidstyver? Hvor mye tid kan du bruke i løpet av uka til å investere i deg selv? Legg gjerne igjen en kommentar, jeg hører veldig gjerne fra deg

Hva tenker du på?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: