Utdanning er døra til…

For meg er utdanning døra til muligheter. Jeg har en lang, innholdsrik utdannelse som kan brukes til mye forskjellig. Sammen med en evne til å være på riktig sted til riktig tid, har dette gjort at jeg har nådd mine karrieredrømmer. Jeg fyller 33 år om få dager, så jeg ligger med andre ord ganske godt an. Jeg har jobbet hardt, og er stolt over det jeg har oppnådd.

Mine drømmer er ikke nødvendigvis dine drømmer. Det er ikke alle som har lyst til å nå langt på karrierestigen, tjene masse penger og ha en ekspertrolle innen sitt fagfelt. Det er helt greit.

Derfor spør jeg; hvilken dør er det utdanning åpner for deg?

«Jeg vil vite hva jeg skal gjøre i vanskelige situasjoner»

Når vi jobber med mennesker, så må vi hele veien håndtere vanskelige situasjoner. Alt fra små, hverdagslige konflikter til barn som blir mobbet eller som ikke har det så bra hjemme. Ønsket om høyere kompetanse er noe jeg hører ofte. Det handler om å stole på at du tar de rette avgjørelsene og vurderingene i situasjoner som utfordrer.

For det er det utdannelse dreier seg om. Å ha nok kunnskap til å kunne ta de rette avgjørelsene når det koker rundt deg. Enten det gjelder å veilede en ungdom som er på feil vei, eller håndtere situasjoner der barn utøver vold mot andre.

Det handler også om dine kollegaers tillit til deg som fagperson. Det ligger i kortene at du som fagperson med en utdannelse vil få høyere anerkjennelse enn når du er ufaglært. Meningene dine vil tas med i betraktning i større grad, og du vil ha mer innflytelse på arbeidsplassen din. Enkelt og greit fordi du har en utdannelse som ligger bak det du sier og det du gjør.

«Jeg elsker å være fagarbeider, for nå går jeg på jobb med hodet høyt hevet!»

Konflikter og vanskelige situasjoner er en stor del av hverdagen, men de vanlige, hverdagslige situasjoner er det heldigvis flest av. Fagbrevet gjør også denne delen av jobben bedre. Du er i større grad i stand til å planlegge, utføre og evaluere et godt stykke pedagogisk arbeid.

Og til sist så skal du ikke undervurdere hvor viktig utdannelsen er for din egen selvtillit. Ikke bare vil du ta gode, faglige avgjørelser, men du vil også ha troen på at det du gjør er riktig.

Tro på deg selv i jobben din, gjør at du trives mer på jobb. Når du bruker 7,5 av dine våkne timer per dag på jobb, så sier det seg selv at det er utrolig viktig å trives på jobb.

Utdanning er døra til kompetanse, trivsel og selvtillit. Hvilken dør er utdanning for deg?

Vi snakkes 🙂

Hva tenker du på?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: