Verden er i endring

Når jeg sitter her, så sitter jeg hjemme i sofaen med to barn som spinner rundt meg. Barnehager og skoler er stengt. Norge har stengt.

Koronaviruset har snudd hverdagslivet vårt opp-ned, vi har fått de strengeste restriksjonene gitt i fredstid, og det sier ganske mye.

Korona har hatt mange andre konsekvenser også. Vi blir bombadert av meldinger om børskrakk, svak økonomi og svære konsekvenser for bedriftsnorge og verdensøkonomien. Mange er bekymret for fremtiden sin.

Det er mye som er usikkert akkurat nå, og mange er redde. Det som er sikkert er at livet ikke vil bli det samme igjen. Når vi kommer ut på andre siden av denne pandemien, så vil verden være et helt nytt sted.

Det handler ikke bare om helsa. Det handler om hele samfunnet. Sykdom, nedstenging av skoler og barnehager og forbud mot folkesamlinger større enn 30 mennesker fører til et skyhøyt hopp i arbeidsledighet.

Det blir vanskeligere å få fast jobb, spesielt for ufaglærte. De stillingene som lyses ut får mange søkere. Mange om beinet betyr mindre sjans for at nettopp du skal komme ut som seierskvinnen (eller herren). Det betyr at du må gjør det du kan for å stille sterkest mulig i jobbmarkedet.

Jeg er bekymret, og jeg kan ikke få sagt det tydelig nok!

Nå er det viktig å ta fagbrevet!

Hvis du er ufaglært og jobber i skole/barnehage/SFO, så er dette tiden der du bør ta tak og få fagbrevet i boks. Det er så viktig for at du skal være tryggest mulig i jobben din, og for at du skal stå sterkest mulig i kampen om en ny jobb om du skulle trenge det.

Jeg har alltid heiet på utdannelse, men det har aldri vært så viktig som nå!

Hold deg frisk, og vis omsorg på avstand 💜


Hva tenker du på?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: