Hvor mye tjener barne- og ungdomsarbeidere?

Hvor mye tjener barne- og ungdomsarbeidere- la oss snakke litt tall! Du er gjerne ikke så opptatt av hva du tjener. Det er mange som jobber i skole og barnehage som synes at det ikke er så viktig. Og la oss være helt ærlig- vi jobber ikke med barn for å bli rike! Likevel så er det viktig å vite noe om dette.

Er det verdt det?

Det er jo millionkroners spørsmålet. Er det verdt det å gå for fagbrevet? Svaret er jo selvfølgelig ja. Det er verdt å ta fagbrevet uansett hvor mye det utgjør på lønnslippen.

Når det er sagt; beløpet som tikker inn på konto hver måned er viktig! Og faktum er at de aller, aller fleste som tar fagbrev går betydelig opp i lønn. De aller fleste kommuner har en ordning som gjør at lønna stiger sammen med kompetansenivået. Noen steder er det nok å vise dokumentasjon på at du har fullført fagbrevet til din leder, så går resten av seg selv. I andre kommuner må du søke om å få godskrevet fagbrevet slik at du stiger i lønn.

Dessverre er det noen arbeidsplasser som ikke gir økt lønn når du har tatt fagbrevet. Jeg får ofte tilbakemeldinger på dette fra studenter som jobber i private barnehager enn kommunale barnehager. Det henger sammen med at private barnehager er mer presset på økonomi enn kommunale, mens kommunale barnehager er underlagt kommunens retningslinjer.

Med andre ord; du må sjekke med din arbeidsplass hvordan retningslinjene deres er.

Hvor mye tjener barne- og ungdomsarbeidere
Vi jobber ikke med barn for å bli rik MEN- beløpet som tikker inn på konto er viktig!

Hvor mye tjener barne- og ungdomsarbeidere?

Alle som er ansatt i skole og barnehage følger en lønnstabell. Jo lengre du jobber, dess mer ansiennitet får du. Jo høyere ansiennitet du har, dess mer får du i grunnlønn.

Når du har tatt fagbrevet så går du opp ca 50 000 kr i lønn. Det er mye penger! Er du en assistent med 10 års erfaring, har du krav på å tjene minst 379 600 i året. Det tilsvarer 31633 kr i måneden før skatt. Blir du barne- og ungdomsarbeider kan du gå opp til 434 100 kr i året. Det tilsvarer 36 175 kr i måneden.

Du stiger altså 5000 kr i måneden før skatt. Jeg vet ikke med deg, men jeg hadde ikke blitt lei meg hadde lønnslippen blitt 5000 kr tjukkere hver måned.

Hvis du vil lese mer om lønn så kan du lese på Delta eller Fagforbundet sine sider.

Pednettakademiet er stolt samarbeidspartner med Fagforbundet. Hvis du er medlem i Fagforbundet, så har du derfor sjansen til et supertilbud på vårt eksamensforberedende kurs Bli barne- og ungdomsarbeider. Kun 249 kr i måneden for alt du trenger for å komme i mål med tverrfaglig eksamen. Du kan lese mer om kurset her

Vi snakkes!

3 kommentarer om “Hvor mye tjener barne- og ungdomsarbeidere?

Hva tenker du på?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: