Den beste løsningen på skrivesperre er å…

Jeg fikk en mail av en praksiskandidat. Hun var godt i gang med å øve til eksamen til sommeren, men nå hadde hun satt seg skikkelig fast.😫

Hun sa «Hanne, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Når jeg leser i boka og hører på leksjonene så kjenner jeg at jeg kan dette, men når jeg skal skrive ned ordene så føles det ut som at ordene står fast. Har du noen tips?»🙏

Den skrivesperra er så vanlig, men vi har en stygg tendens til å tro at den kommer fordi vi ikke er gode på det vi skal skrive om.

Skrivesperra lurer deg til å tro at du ikke er god nok, at du aldri kommer til å klare eksamen, og i verste fall så får den deg til å gi opp eller la være å prøve.

Kjenner du deg igjen?

Det gjør jeg! 🙈Jeg har skrivesperre hele tiden jeg. Heldigvis har jeg lært meg noen gode triks for å komme meg ut av sperra, og få de ordene jeg leter etter ned på papiret. 

Det viktigste er at alle tanker om at du får skrivesperre fordi du ikke kan noe, blir lagt på hylla. Det har seg nemlig slik at å ha en utfordring med å få ordene ned på papiret faktisk ikke har noenting med hvor mye kunnskap du har eller hvor hvor god du er i jobben din. Absolutt ingenting. Nada. Zip. Nothing!

Tvert i mot så vil den der tvilen som kommer krypende ved enhver anledning faktisk bare gjøre vondt verre. Det er få ting som er så kvelende for kreativiteten som det å tvile på deg selv. Så slutt med det. Du er nemlig god nok!

Her er tre tips som fungerer godt for meg🥳:

💥Skriv fritt. Ikke vær opptatt av om det er rett eller feil, stor bokstav eller om du har stavet riktig. Sett pennen på arket (eller finger’n på tastaturet) og skriv i vei. Få alt du tenker om temaet ditt ned på papiret, så kan du heller sortere og strukturere etterpå

💥Mange skrivesperrer kommer fordi du ikke vet helt hvor du skal starte. Å lage en slags skriveramme kan hjelpe deg med å få en oversikt over hvordan teksten din skal se ut. En god start er å dele opp i innledning, hoveddel og avslutning, og så lage punkter som forteller hva som skal skrives i de ulike delene

💥Snakk i stedet for å skrive. Noen ganger kan det å snakke om temaet gjøre det lettere å få ordene ned på papiret. Er du redd for å glemme alle de lure tingene du sier? Ta et lydopptak, så kan du høre det igjen og igjen

Så neste gang du skal skrive noe, enten det er noe på jobb, en oppgave eller (forhåpentligvis) eksamensoppgave, så ikke gi opp når ordene setter seg fast. Ta deg en pause, snakk med lydopptakeren eller skriv fritt, så løsner det plutselig!💪

Har du hatt skrivesperre? Hva gjorde du for å bryte den?

Vi snakkes 🙂

Hva tenker du på?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: